niedziela, 3 marca 2013

Orzechowe babeczki ze snikersami



Muszę przyznać, że to najbardziej "wypasione" babeczki jakie robiłam ;) Warto jednak zainwestować, bo nie spotkałam jeszcze osoby, która by się w nich nie zakochała!.



Składniki na 15 muffinek:
250 g mąki
5 łyżek cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
6 łyżek masła orzechowego z kawałkami orzechów
60 g masła
1 duże jajko
175 ml mleka
3 batoniki Snikers (po 65 g każdy)

Przygotowanie:
1. Rozgrzać piekarnik na 200C.
2. Wymieszać razem suche składniki, po czym dodać masło orzechowe. Wymieszać palcami do otrzymania struktury kruszonki.
3. Mleko wymieszać z roztopionym wystudzonym masłem i roztrzepanym jajkiem.
4. Wymieszać wszystko ze sobą. Dodać pokrojone batoniki i delikatnie zamieszać.
5. Foremki do muffinek wyłożyć papierkami. Wypełnić je ciastem do połowy. Piec ok. 25min. 

SMACZNEGO!.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz